Cliff Young

Cliff Young

Jeg liker å lese inspirerende historier om ulike mennesker og skjebner og her er en av de som gjorde sterkt inntrykk på meg:

 

Har du hørt om Cliff Young? Vel, han var en australsk maratonløper og bonde, som ble født i 1922. I 1983, da han var 61 år gammel, tok han del i ultramaratonløpet fra Sydney til Melbourne. Ja, Cliff var over 60 år gammel, men det er ikke bare hans alder som er imponerende i denne historien. Mens andre løpere, yngre idrettsutøvere sponset av store firmaer, fikk hjelp og veiledning fra profesjonelle trenere, hadde Cliff Young bare en person i sitt team – sin mor. Hun var 81 år gammel på den tiden. Mange mente at det var en vanvittig idé at en mann på hans alder deltok i en så utmattende maraton. Men det hindret ham ikke i å utføre et mirakel. Maratonløpet varte i 5 dager og mange var også redde for at han kunne dø. Men han døde ikke i løpet av maratonløpet. Han greide ikke bare å fullføre maratonløpet, men også å vinne og å slå rekorden! Forklaringen er enkel: mens andre løpere sov, fortsatte han med å løpe døgnet rundt. Senere deltok Cliff Young også i mange andre ultramaratonløp og han ble kjent for sin løpeteknikk. Den kalles for “The Cliff Shuffle” og mange løpere bruker teknikken i dag.

 

Cliff Young er et fremragende eksempel på utholdenhet og hans historie er verdt å huske på når man føler seg trøtt, sliten eller usikker. Det er ikke bare en historie om en stor sportsånd, men også om hele menneskeheten. Det får meg til å tenke på alle mulighetene vi har, på våre kropper og våre grenser.