Deilig Som Tum

Deilig Som Tum

I går hadde kjæresten og jeg vært sammen i fem år. Det er utrolig hvor fort tiden går. Siden vi begge elsker Thai-mat, bestemte vi oss for å gå til en nyåpnet thailandsk restaurant og feire oss selv.

Vanligvis unngår jeg å spise sterkt krydret mat, men noen ganger må man slappe av og kose seg. Min absolutte favoritt når det gjelder krydret thailandsk mat er Som Tum eller Grønn papayasalat. Jeg spiser det ofte på restauranter og har også prøvd å lage det selv flere ganger. Jeg har prøvd flere forskjellige oppskrifter på Som Tum. Jeg er ikke så god på kjøkkenet, men med denne oppskriften kan man ikke gjøre feil. Så, hva trenger man for å lage denne smakfulle retten?

Først trenger du strimlet grønn papaya, gulrot, grønne bønner, tomater eller cherrytomater og hakkede peanøtter. Strimlene av papayaen bør være tynne og maksimalt 10cm lange. Dressing lages av fiskesaus, lime, palmesukker, hvitløk og chili. Du kan legge til noen biter av sjømat i denne smakfulle salaten og du kan også bruke vanlig sukker i stedet for palmesukker. Når du har blandet sammen alle ingrediensene skal du la salaten stå en stund slik at alle smakene blandes sammen. Du kan selv bestemme hvor mange chilier du vil bruke. Det er veldig enkelt å lage Som Tum og resultatet er fantastisk.

For å være ærlig så lager jeg ikke mat så ofte. Som regel har jeg ikke tid til å lage mat, så jeg liker å spise ute på restauranter. Da bestiller jeg gjerne salat eller en annen sunn rett med kylling eller fisk. Jeg har begynt å trene mye, så jeg må spise mat som gir energi.